Information Plaza, 1997
Enschede, NL, NL
Commissioner: Mondrian Foundation
Photo: Roos Aldershof

The site was the campus of a technical university in a small town in eastern Holland on the German border. The student body was international.

In the center of the campus a multi-level public space was designed to be a cross between a pavilion and a plaza with seating, a bicycle path and access routes through the project to the rest of the university. The premise of the project was information and communication of university, regional and international news. Using two systems of LED’s, green on the upper level for regional and university news in Dutch, and red on the lower with international news in all languages.
The viewer/public was placed in intimate relationship to each other through the dissemination of news.